Spoštovani gospe in gospodje, vljudno vas vabimo na 15. IRDO mednarodno konferenco 2020!

Glavna tema konference IRDO 2020 je zagotoviti širši vpogled v to, kar lahko raziskovalci, učitelji in menedžerji storijo in bi morali storiti za vključitev družbene odgovornosti v svoje dejavnosti s posebnim poudarkom na osebno odgovornost – odgovornost posameznika do sebe kot del družbene odgovornosti – od svojega zdravja do globalnega okolja. Zato bomo:

  • razpravljali o metodah za razvoj konceptov družbene odgovornosti, da bi se uskladili s trenutnimi novostmi na tem področju in s potrebnim celostnim razvojem v družbenem, ekološkem in poslovnem okolju, s posebnim poudarkom na refleksivnem vedenju, soodvisnosti in ustvarjalnem sodelovanju družbeno odgovornega posameznika;
  • predstavili primere družbeno odgovornega ravnanja v družini, podjetjih, vladnih in nevladnih organizacijah ali aktivnem državljanstvu; s primeri želimo predstaviti, kako ponovno razmisliti o standardnih procesih z več vidikov in kako vanje vključiti družbeno odgovorno ravnanje posameznika kot njihovega člana;
  • predstavili načrtovanje, izvajanje in optimizacijo družbeno odgovornega ravnanja.

Z izmenjavo izkušenj, bodisi teoretičnih bodisi praktičnih, boste vi, udeleženci pomagali najti pravo pot do družbeno odgovornega ravnanja v poslovnih organizacijah in, kar je najpomembneje, pri ljudeh. Zato vas vljudno vabimo, da delite svoje poglede z drugimi avtorji in razpravljavci, vključno z znanstvenimi in drugimi raziskovalci, vrhunskimi svetovalci, drugimi strokovnjaki in izkušenimi praktiki, ki se bodo udeležili te konference kot udeleženci in/ali kot avtorji prispevkov. Priključujete se okoli tisoč dosedanjim govornikom na IRDO konferencah.

     

Mladi avtorji, dijaki in študentje, ki sodelujejo v vzgojno-izobraževalnih procesih, so tudi zelo dobrodošli. Lani se je njih dotikala kar četrtina vseh prispevkov.  Prosimo, ne oklevajte, poročajte o vašem delu v sklopu različnih tem naše konference!
Na enem mestu bomo tako zbrali informacije in jih uporabili v raziskavah in v praksi – zato ne smete zamuditi te konference! Izmenjujte svoje ideje, dileme in poglede z govorci in drugimi udeleženci. Število govornikov je omejeno. V nadaljevanju so opisana navodila za avtorje prispevkov.

Oglejte si vabilo za AVTORJE PRISPEVKOV in druge na tej povezavi: 2020 IRDO Konferenca – Vabilo avtorjem prispevkov, 14.2.2020 SLO ok

Prijavnico za konferenco najdete tukaj: 2020 IRDO Konferenca – Obrazec za prijavo-ok

Prosimo vas, da nam pošljete vašo prijavnico čim prej na e-naslov: info@irdo.si.

Navodila za avtorje prispevkov najdete tukaj:

SR-and-current-challenges-Sample matrix with technical instructions-2020

SR-and-current-challenges-Copyright statement-2020 ok

INFORMACIJE: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Preradovičeva ulica 26, 2000 Maribor, 
Web: www.irdo.si  E-pošta: info@irdo.si  Telefon:  031 344 883

Veselimo se vašega sodelovanja na 15. IRDO konferenci v Mariboru!

S prijaznimi pozdravi,

Zasl. prof. dr. Peter Glavič,

Univerza v Mariboru, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, in  podpredsednik Programskega odbora IRDO konference, l.r.

Zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej,

Univerza v Mariboru, Ekonomsko-Poslovna Fakulteta, in predsednik Strokovnega sveta IRDO ter predsednik Programskega odbora IRDO konference, l.r.