Spoštovani,

Glavna tema konference IRDO 2019 je zagotoviti širši vpogled v to, kar lahko raziskovalci, učitelji in menedžerji storijo in bi morali storiti za vključitev družbene odgovornosti v svoje dejavnosti. Zato bomo:

  • Razpravljali o metodah za razvoj konceptov družbene odgovornosti, da bi se uskladili s trenutnimi novostmi na tem področju in s potrebnim celostnim razvojem v družbenem, ekološkem in poslovnem okolju, s posebnim poudarkom na refleksivnem vedenju, soodvisnosti in ustvarjalnem sodelovanju.
  • Predstavili primere družbeno odgovornega ravnanja v podjetjih, vladnih in nevladnih organizacijah ali aktivnem državljanstvu. S primeri želimo predstaviti, kako ponovno razmisliti o standardnih procesih z več vidikov in kako vključiti družbeno odgovorno ravnanje.
  • Poročanje o merjenju, metodah merjenja vpliva in rezultatih, povezanih z družbeno odgovornostjo, ki podpirajo načrtovanje, izvajanje in optimizacijo družbeno odgovornega ravnanja.
DATUMI:
29. januar 2019 – razpis za zbiranje avtorskih prispevkov
15. april 2019 – predložitev povzetkov
20. april 2019 – informacije o sprejemu
10. maj 2019 – celoten avtorski prispevek
junij 2019 – napoved programa konference
20. – 21. junij 2019 – konferenčni dogodek
Uradni jezik:
 angleščina
LOKACIJA KONFERENCE:
Univerza v Mariboru
Rektorat
Slomškov trg 15
SI-2000 Maribor, Slovenija, EU
 
INFORMACIJE:
www.irdo.si
e-pošta: info@irdo.si
 

TEME KONFERENCE:

A. Teoretični vidiki družbene, osebne in poslovne DO
B. Uporaba DO
C. Orodja za merjenje in sheme DO
D. Mladi in DO
E. Drugo: vaši predlogi za dopolnitev naštetih tem so dobrodošli

Z izmenjavo izkušenj, bodisi teoretičnih bodisi praktičnih, bodo udeleženci pomagali najti pravo pot do družbeno odgovornega ravnanja v poslovnih organizacijah in, kar je najpomembneje, pri ljudeh.

Zato vas vljudno vabimo, da delite svoje poglede z drugimi avtorji in razpravljalci, vključno z znanstvenimi in drugimi raziskovalci, vrhunskimi svetovalci, drugimi strokovnjaki in izkušenimi praktiki, ki se bodo udeležili te konference kot udeleženci in / ali kot avtorji prispevkov.

Mladi avtorji, dijaki in študentje, ki sodelujejo v izobraževalnih procesih, so zelo dobrodošli. Prosimo, ne oklevajte, poročajte o vašem delu v sklopu različnih tem naše konference!

Prosimo, oglejte si poziv za avtorske prispevke in nam prijavni obrazec za konferenco pošljite čim prej!

Vabilo: Poziv za avtorske prispevke – IRDO konferenca 2019

Obrazec za prijavo – IRDO konferenca 2019

Oglejte si program 14. IRDO mednarodne znanstveno – poslovne konference tukaj!

Na enem mestu bomo tako zbrali informacije in jih uporabili v raziskavah in v praksi – zato ne smete zamuditi te konference! Delite svoje ideje, dileme in poglede z govorci in drugimi udeleženci. Število govornikov je omejeno. V nadaljevanju so opisana navodila za avtorje prispevkov.

Prosimo vas, da nam pošljete vašo prijavnico čim prej na e-naslov: info@irdo.si.

Hkrati se bo v Mariboru zgodil največji festival z veliko glasbe, imenovan Lent Festival 2019 z več kot dvema desetletjema tradicije. Več: https://www.festival-lent.si/
To ni festival. To je doživetje! 
Od 20. do 29. junija 2019 na več kot 40 prizoriščih po Mariboru.

Zgodba Festivala Lent je zgodba večerov, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme. K Dravi, v kateri odsevajo fantastične podobe iz sanj, med stojnice, s katerih vabijo lokalne dobrote, na trge, kjer srečaš znance, na ulice, ki valovijo s pisano reko obiskovalcev z vsega sveta. V mesto, ki diha, utripa, živi!

Predlagamo vam, da ostanete z nami več dni in uživate ob reki Dravi in glasbenih odrih v njeni bližini ter seveda sodelujete na naši poslovno-znanstveni konferenci na temo DOP!

Obvestite svoje člane, sodelavce, prijatelje o 14-ti IRDO konferenci in se po možnosti odpravite v Maribor.  Pošljite nam svojo prijavnico na konferenco in skupaj bomo uživali v sprejemanju novega znanja s pomočjo glasbe in drugih dogodkov, ki potekajo ob naši konferenci.

Veselimo se vašega sodelovanja na 14. IRDO konferenci junija 2019 v Mariboru!