Spoštovani!

Smo IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, ki med drugim deluje tudi v javnem interesu na področju mladih. Ker je izobraževanje o družbeni odgovornosti nujno, da ljudje potem osebno in družbeno odgovorno ravnamo, vas vljudno prosimo, da nam namenite 0,5 % dohodnine. To storite tako, da izpolnite priloženi obrazec, ga podpišete in ga čim prej oddate na pošto ali preko aplikacije e-davki.

  1. PREKO e-davki: Izpolnite obrazec na tej povezavi: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Introduction/AllForms.aspx.

Poiščite obrazec : Doh-Don  Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije.

Vpišite: Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO, davčna številka 46107657, odstotek (%): 0,5

2. PO POŠTI: Tukaj je obrazec, v rubriko PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU dopolnite vaše podatke in se spodaj podpišite.

Obrazec natisnite in ga pošljite čim prej na enega izmed naslovov Finančne uprave, ki jih najdete tukaj: http://www.fu.gov.si/kontakti/#c116

Več o tem lahko preberete na tej povezavi:  http://www.fu.gov.si/davki_in_druge_dajatve/podrocja/dohodnina/letna_odmera_dohodnine/

Tako boste po vaših močeh pomagali, da bomo lahko čim več mladih in širše slovenske javnosti informirali o družbeni odgovornosti ter jih izobrazili za to področje.  Za vašo pomoč že vnaprej iskrena hvala.

IN KAJ VSE JE NAŠE DELO?

Kot veste, se v Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti že 14 let ukvarjamo s tem področjem. Smo prostovoljska (od leta 2011) in raziskovalna (od leta 2006) organizacija in organizacija v javnem interesu na področju mladih (od leta 2015). Registrirani smo za dobrodelnost, izobraževanje, založništvo, raziskovanje, svetovanje….

  • Pomagali smo spisati osnutek Nacionalne strategije na področju družbene odgovornosti.
  • Že deset let zapored podeljujemo Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus (www.horus.si).
  • 13-krat zapored smo organizirali mednarodno konferenco Družbena odgovornost in izzivi časa (www.irdo.si).
  • Izobražujemo mlade, podjetnike in strokovne delavce za pridobitev certifikata Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj ter pravnim osebam in posameznikom svetujemo na tem področju.
  • Zelo ponosni smo na naše delo z mladimi v okviru projektov, kot je Model M Slovenija in mnogi drugi (www.model-m.si).
  • Sodelujemo pri izvajanju evropske kampanje Pakt za mlade (www.paktzamlade.si) kot nacionalna partnerska organizacija mreže CSR Europe (www.csreurope.org).
  • V okviru mladinskega dela mlade vključujemo v vse naše projekte in jih izobražujemo o družbeni odgovornosti.

Pri URSM smo vpisani v evidenco organizacij v javnem interesu na področju mladine pod zap. št. 95:

95. Inštitut za razvoj družbene odgovornosti,

Preradovičeva ulica 26, 2000 Maribor

021-49/2015/2

z dne 15. 12. 2015

6. 1. 2016

Z vsem tem delom bomo v prihodnje nadaljevali, radi pa bi ga z vašo pomočjo še razširili, da bi o družbeni odgovornosti razmišljala vsaka družina v Sloveniji in odgovorno tudi ravnala. Zato se iskreno priporočamo za vašo pomoč (0,5 % dohodnine ali kako drugače) in nadaljnje sodelovanje. Prosimo, da bi nas priporočali tudi tistim, za katere menite, da bi lahko po svojih močeh podprli naše delo. Hvala vam.