Prvi Dan za dvojnika v Sloveniji!

V tem tednu bo Zavod RS za zaposlovanje v okviru projekta Dostojno delo v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico izvedel prvi Dan za dvojnika v Sloveniji. Dogodek bo potekal 7. in 8. oktobra 2021, njegov pričetek pa sovpada s svetovnim dnevom dostojnega dela. Partner v projektu Dostojno delo za vse je tudi IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti.

Dan za dvojnika je dan, ki ga brezposelni preživi kot dvojnik zaposlenega na delovnem mestu, ki ga želi opravljati, ali v podjetju, kjer se želi zaposliti. To pomeni, da brezposelni spremlja potek dela v podjetju, spoznava zahteve delovnega mesta in s tem preveri ustreznost svojih predstav o želeni zaposlitvi. 

Z Dnevom za dvojnika skupaj zagotavljamo nove priložnosti za brezposelne in delodajalce ter prispevamo k večji družbeni odgovornosti. Dan za dvojnika namreč ni pomemben samo za brezposelnega, ki pridobi realno izkušnjo, kako poteka delo na določenem delovnem mestu. Podobno je lahko pozitivna izkušnja za delodajalca in zaposlene v podjetju, ki spoznajo nove ljudi in postanejo bolj odprti do brezposelnih.  

Dan za dvojnika v Sloveniji, 2 letaka, Postani dvojnik za en dan za brezposelne, Postanite ambasadorji dneva za dvojnika za delodajalce

Dvojnika na svojem delovnem mestu bosta sprejela tudi:

  • Mitja Bobnar, generalni direktor Zavoda RS za zaposlovanje, in
  • Danijel Lamperger, generalni direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki je naš glavni partner pri izvedbi tega dogodka.

Ravno tako sodeluje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti.

Po dogovoru z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije bodo v prvem Dnevu za dvojnika sodelovali naslednji delodajalci:

  • Agrokovina Begunje,
  • Bizjan orodjarstvo Dobrova,
  • Frizerstvo Brigita Ptuj,
  • Avtomojster Ljubljana,
  • Tiskarna knjigoveznica Radovljica.

Podjetja bodo zagotovila mentorje, ki bodo dvojnikom predstavili delovno mesto in podjetje. Brezposelne, ki bodo ta dan dobili priložnost za vlogo dvojnika v omenjenih podjetjih, so izbrali na Zavodu, s sodelovanjem Območnih služb Ljubljana, Kranj in Ptuj.
 

Več informacij: 

► Postani dvojnik za en dan! (letak)

► Projekt Dostojno delo
 

Projekt Dostojno delo za vse
Dan za dvojnika v projektu Dostojno delo za vse
Projekt Dostojno delo za vse, sponzorji in financerji