Danes zjutraj, 21.2.2020, smo zasl. prof. ddr. Matjažu Muleju v baru Teniškega kluba Branik v Mariboru, na njegovi priljubljeni lokaciji, podarili originalno Mladinino naslovnico št. 21 z dne 25. 5. 2018 in z naslovom Kulturni boj. Naslovnico smo kupili na javni dražbi Mladininih naslovnic v Galeriji Epeka v Mariboru 14. junija 2019. Donacijo je prejelo društvo Upornik, Upornik z razlogom.

In svojevrsten upornik ter borec za kulturo je na strokovnem in znanstvenem področju, in še kje drugje, vseskozi tudi Matjaž Mulej, večkrat nagrajeni prejemnik številnih priznanj, tudi častni občan Maribora, dvakratni doktor in zaslužni profesor Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru ter predsednik Raziskovalnega in Strokovnega sveta IRDO – Inštituta za razvoj družbene odgovornosti.

Na čisto preprost dan v čisto preprostem lokalu sva mu na čisto preprost način in v družbi njegove žene Ivke darilo za njegovih 15 let kulturnega boja in sistemskega dela ter ozaveščanja o pomenu družbene odgovornosti v slovenskem in mednarodnem prostoru v imenu Inštituta IRDO in Združenja EPEKA, ki je junija 2019 dražbo organiziral, podarila mag. Anita Hrast, direktorica inštituta IRDO, in Matej Tisaj, podpredsednik Združenja EPEKA, so.p..

Dragi Matjaž, iskrena hvala za vse, kar ste in še boste naredili za nas. Velik učitelj ste in predvsem dober človek. Hvala, da lahko sodelujemo z vami.