Finalisti bodo znani 30. novembra, zmagovalci pa 17. decembra 2019 v Mariboru.

Na 11. razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS je prispelo 11 vlog

(Maribor, 19. november 2019) Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost  HORUS 2019 je do 15. novembra 2019, ko se je razpis zaključil, prispelo 11 vlog. Od tega so prispele za kategorijo Strateška nagrada tri vloge (ena profitna in dve neprofitni), za Priznanje za projekt sta prispeli dve vlogi (ena profitna in ena neprofitna). Na razpis za Posebna priznanja Horus 2019 je prispelo šest vlog, od tega štiri za splošno priznanje in dve za novinarje. Vloge bodo v četrtek poslane v ocenjevanje različnim neodvisnim strokovnjakom. Ocenjevanje poteka v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste morajo kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. Če jih ne zberejo, niso upravičeni do priznanja oz. nagrade, ne glede na število kandidatov v kategoriji. 30. novembra 2019 bodo znani finalisti, podelitev nagrad Horus 2019 pa bo 17. decembra 2019 v Mariboru. Razpis za nagrado Horus je letos objavljen že enajstič zapored.

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2019 se potegujejo različne pravne osebe in posamezniki. Za Strateško nagrado Horus 2019 se v kategoriji profitnih pravnih oseb poteguje FlawlessCode, informacijski inženiring, d.o.o., v kategoriji neprofitnih pranih oseb pa DOBA Fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Maribor in Malo mesto d.o.o., socialno podjetje. Za Priznanje za projekt so na razpis Horus 2019 svoje vloge poslali naslednji kandidati: LEKSI digitalne rešitve za univerze d.o.o. v kategoriji profitnih pravnih oseb, v kategoriji neprofitnih pravnih oseb pa Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru. V kategoriji novinarji se za priznanje potegujeta Viva Videnović, urednica rubrike Proglas (tednik Mladina) in Branka Bezjak, urednica Štajerca (Časnik Večer). Za Posebno priznanje v kategoriji splošno so predlagani štirje kandidati in sicer:  dr. Andrej Perko, Zavod Mitikas Mekinje, psiholog in psihoterapevt, Jurček Nowakk, prostovoljec, predsednik, tajnik, član, vodnik HOPLA – društva za družinsko rekreacijo, Borut Ambrožič, Per Ardua d.o.o., vodja marketinga in projektne pisarne,  in Tomaž Bole, glavni tajnik Ustanove Gallus in prostovoljec.

Z razpisom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2019 podeljuje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s sofinancerji in številnimi podpornimi partnerji, in sicer: PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj in drugi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji ter Urad RS za mladino.