Najprej verjeti v svet…, da bi preživel, je to vera v ljubezen.

“Najprej verjeti v svet. Težko je verjeti v svet, zelo težko, toda če moraš v nekaj verjeti, da bi preživel, je to vera v ljubezen.”
(Boris Pahor)

Spoštovani!

Dne 30. maja 2022 je preminil slovenski pisatelj in pričevalec Boris Pahor. Vedno je dejal, da želi svoje izkušnje deliti med ljudi, da se takšne vojne grozote človeštva več ne bi ponovile. Pravil je, da raje pripoveduje mladim, saj nima smisla govoriti ljudem, ki imajo življenje že za seboj. Njegove zgodbe in misli so pomemben učitelj za prihodnost, hkrati pa iztočnica, da o družbeni odgovornosti in srčnosti učimo mlade.

Izobraževanje o družbeni odgovornosti je nujno, da posamezniki osebno in družbeno odgovorno ravnamo, zato vas vljudno vabimo, da se udeležite  teh aktivnosti. Vabimo vas tudi, da inštitutu IRDO namenite 1,0 % dohodnine, s katero boste podprli nadaljnji razvoj tega področja, zlasti pa naše delo z mladimi.

V tokratnem IRDO Mozaiku vam predstavljamo aktualno iz IRDO Inštituta, razmišljanja članov IRDO in intervjuje z zanimivimi člani Inštituta IRDO, Horus nagrajenci, prejemniki certifikatov in drugimi. Vabljeni k branju in sodelovanju! k prebiranju drugih novic s področja družbene odgovornosti  in trajnostnega razvoja. Majska številka revije IRDO Mozaik, Prvih slovenskih družbeno odgovornih novic, ki izhajajo že 15. leto, vas čaka, da jo preberete.

Revijo preberite na tej povezavi: 2022 IRDO MOZAIK_maj, št. 5-XV, 31.5.2022

V tokratni številki preberite naslednje vsebine:

  • IRDO intervju: Petrisa Čanji, vodja Zelenega omrežja študentov
  • IRDO intervju: portal Mlad.si – Jerneja Šegatin in Alenka Drobnjak
  • Izobraževanja: Certifikat Strateg za družbeno odgovornost
  • Aktualno: 17. mednarodna IRDO konferenca 2022
  • DOP v Sloveniji : Novice in aktualno
  • Dobra praksa: Poziv za sistemsko in zakonsko odpravo prekarnosti
  • CSR Europe: Novice
  • Razpisi, priložnosti, seminarji, konference
  • In še mnogo več.

Prijetno branje vam želimo!
Naslednja številka izide konec junija 2022. Vabimo vas k objavi vaših družbeno odgovornih aktivnosti v prihodnjih številkah.
Novice v zvezi s tem pošiljajte na naslov novice@irdo.si. Hvala.
 
Vse dosedanje številke revije IRDO Mozaik pa si lahko ogledate in preberete tukaj: https://www.irdo.si/dejavnosti/#Zaloznistvo 

Veselimo se sodelovanja z vami in vas lepo pozdravljamo.
Uredništvo revije IRDO Mozaik