Oglejte si zbornik iz 17. IRDO mednarodne konference DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022: Zeleni, digitalni in vključujoči prehod: kako ga uresničiti?

Konferenca DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022 je bila tudi 2. konferenca IRDO & Državljanske iniciative za integralno zeleno Slovenijo. Potekala je virtualno 2.-3. junija 2022.

Spoštovane dame in gospodje,

vljudno vabljeni, da si ogledate zbornik 17. IRDO mednarodne konference »DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022: Zeleni, digitalni in vključujoči prehod: kako ga izpeljati?«, ki je potekala 2. in 3. junija 2022 virtualno. Konferenca je bila tudi 2. konferenca IRDO & Državljanske pobude za Integralno zeleno Slovenijo. Več kot 100 udeležencev in 70 avtorjev s 36 prispevki iz več kot 10 držav je soustvarjalo to konferenco. Konferenca je bila del EU Zelenega tedna, ki je trajal od 30. maja do 5. junija 2022.

Oglejte si sklepe konference, zbornik konference in PR sporočilo tukaj:

Sklepi konference:  IRDO 2022 Conference – Conclusions 2-3-June-2022 ENG ok

Sporočilo za medije, junij 2022: 2022 IRDO Konferenca – Sporočilo za medije_8.6.2022ok

Zbornik s celotnimi avtorskimi prispevki konference, junij 2022: https://irdo.si/irdo2022/index.html 


Zbornike preteklih IRDO konferenc in druga gradiva najdete tukaj:

https://www.irdo.si/irdo-konferenca/


Ponosni smo tudi, da so bili v preteklih 16 letih predsedniki Republike Slovenije, Vlade Slovenije in direktorica Gospodarske zbornice Slovenije častni pokrovitelji konference IRDO. Evropska poslovna mreža za korporativno trajnost in odgovornost (CSR Europe) je bila v letu 2022 častni pokrovitelj konference. Organizatorji smo bili IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Univerza v Mariboru, Slovenija, Slovensko društvo za sistemsko raziskovanje (SdSr) in Državljanska iniciativa za integralno zeleno Slovenijo. 

Naš dogodek je bil potrjen kot uradni partnerski dogodek Zelenega tedna EU. Zeleni teden EU 2022 je potekal od 30. maja do 5. junija 2022. Zeleni teden EU je bil letna priložnost za razpravo o evropski okoljski politiki z oblikovalci politik, vodilnimi okoljevarstveniki in deležniki iz Evrope in izven nje. Letošnja tema se je osredotočala na evropski zeleni dogovor – strategijo EU za trajnostno in transformativno rast za Evropo, gospodarno z viri in podnebno nevtralno Evropo do leta 2050. Več si lahko ogledate tukaj: https://ec.europa.eu/environment/eu-green-week-2022_en

Leto 2022 je tudi evropsko leto mladih, zato smo se organizatorji mednarodne konference IRDO 2022 odločili izkoristiti to priložnost za pomoč mladim ukrajinskim glasbenikom v Sloveniji. V imenu mladih glasbenikov Zavod SMO, Fundacija Gallus in Inštitut za razvoj družbene odgovornosti vabimo vse, da pomagate mladim ukrajinskim glasbenikom v Sloveniji. Vsi, ki bi želeli darovati, lahko to storite čim prej na račun Zavoda SMO. Kako donirati, si oglejte tukaj: 2022 IRDO Conference – Zavod SMO Donations  

Hvala vam!

Podporni partnerji mednarodne konference IRDO so bili: Svetovna organizacija sistemov in kibernetike (WOSC), Mednarodna akademija za sisteme in kibernetske znanosti (IASCYS), Pau, Francija, Evropska akademija znanosti in umetnosti, Salzburg, Bertalanffyjev center za študij sistemskih znanosti (BCSSS), Mednarodna federacija za sistemske raziskave (IFSR), Center za obvladovanje tveganj in kriz (CRC), Dunaj, Avstrija, COPERNICUS Alliance – European Network on Higher Education for Sustainable Development, CSR Europe, Donavska University Krems, Avstrija, Združenje za kakovost in odličnost iz Slovenije, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, Društvo Akademija za družbeno odgovornost, Fundacija Gallusov.

Sofinancer je bilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Pokrovitelji so bili: Nova KBM d. d., Pošta Slovenije d.o.o., Medis-M d.o.o., Prohit d.o.o., Press Clipping d.o.o..

Doslej se je prejšnjih 16-tih konferenc IRDO udeležilo več kot 1.500 avtorjev z vsega sveta. Več si lahko ogledate na https://www.irdo.si/irdo-konferenca/ 


Organizator in kontakt:

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti; Cesta 13. julija 65 A, SI-1261 Ljubljana – Dobrunje, Slovenija, EVROPA; E: info@irdo.si | T: +386 (0)31 344 883 | W: www.irdo.si, www.horus.si, www.model-m.si