Vabimo Vas, da se nam pridružite na dogodku regionalnega mreženja mladih z delodajalci in predstavite svoje delo, potrebe in pričakovanja. Regionalno mreženje mladih z delodajalci v letu 2019 je že potekalo v sedmih slovenskih regijah.

Mladi potrebujejo ustrezno podporo pri prehodu iz študija v prvo zaposlitev, ki mora biti predvsem praktično naravnana. Da bi to lahko dosegli, je zanje ključnega pomena mreženje, sodelovanje s podjetji, izobraževalnimi ustanovami in mladinskimi organizacijami.

Pakt za mlade (angleško Pact for Youth) zato predstavlja medsebojno sodelovanje poslovnih in EU voditeljev na pobudo CSR Europe, z namenom povečati poslovno-izobraževalna partnerstva za zaposljivost in vključenost mladih. V Sloveniji mreženje izvaja Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO. Kampanja združuje več kot 100 mladih s celotne Slovenije s potencialnimi delodajalci.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na dogodku regionalnega mreženja mladih z delodajalci. Mladi boste spoznali potrebe delodajalcev, delodajalci pa vam bodo  predstavili svoje delo in organizacijo ter odgovorili na vaša vprašanja.  Mladi potrebujete uspešne delodajalce in osebe iz poslovnega sveta z veliko izkušnjami, delodajalci pa energijo in ideje mladih ter potencialni kader za zaposlitev. Verjamemo, da bomo tako skupaj prispevali k zagotavljanju družbene odgovornosti – h krepitvi ekonomske, zakonske, etične in filantropske odgovornosti.

        

Gradiva si oglejte tukaj:

Pismo o nameri – delodajalci

Pismo o nameri – izobraževalne ustanove ok

Evropski Pakt za Mlade – KRATKA PREDSTAVITEV

Vodnik_za_sodelovanje_v_Paktu ok

BROŠURA-za-šole-P4Y (1)

Prijave in pisma o nameri ter druge možnosti sodelovanja zbiramo na naslovu info@irdo.si.

Vse podrobnosti o dogodku in projektu najdete tudi na spletnih straneh: www.irdo.si (uradna spletna stran organizacije) in pa http://www.paktzamlade.si/ (uradna spletna stran slovenske veje projekta Pact for Youth). Kontakt: 031 344 883.

Kaj se je zgodilo v letu 2019?

Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Mariboru je potekalo v petek, 17. maja 2019 v prostorih Štajerske gospodarske zbornice. Na dogodku je bilo prisotnih 32 udeležencev, od tega 9 podjetnikov, 20 mladih in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.

Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Celju je potekalo v četrtek, 30. maja 2019 v prostorih Inkubatorja Savinjske regije. Na dogodku je bilo prisotnih 33 udeležencev, od tega 7 podjetnikov, 23 mladih in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.

Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Ljubljani je potekalo v četrtek, 6. junija 2019 v prostorih Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana. Na dogodku je bilo prisotnih 8 udeležencev, od tega 4 podjetniki, 1 mlada oseba in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.

Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Murski Soboti je potekalo v petek, 28. junija 2019 v prostorih Aurora Coworking v Murski Soboti. Na dogodku je bilo prisotnih 11 udeležencev, od tega 7 podjetnikov, 3 mlade osebe in 1 predstavnik izobraževalnih organizacij.

Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Kopru je potekalo v petek, 5. julija 2019, v prostorih Središča Rotunda, primorski družbeni center, Koper, so.p.. Na dogodku je bilo prisotnih 15 udeležencev, od tega 7 podjetnikov, 5 mladih in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.

Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Novem mestu je potekalo v petek, 6. septembra 2019, v prostorih Gospodarske zbornic Dolenjske in Bele krajine. Na dogodku je bilo prisotnih 13 udeležencev, od tega 3 podjetniki, 4 mladi in 6 predstavnikov izobraževalnih in nevladnih organizacij.

Regionalno mreženje mladih z delodajalci v Kranju je potekalo v petek, 20. septembra 2019, v prostorih Obrtno-podjetniške zbornice Kranj. Na dogodku je bilo prisotnih 14 udeležencev, od tega 9 podjetnikov, 2 mladi osebi in 3 predstavniki izobraževalnih organizacij.

Mladi, podjetniki in predstavniki izobraževalnih organizacij so na dosedanjih dogodkih ugotovili, da so tovrstna srečanja nujna za povezovanje mladih z delodajalci v regiji, pa tudi za povezovanje podjetnikov s podjetniki in izobraževalnimi ustanovami.

Kampanja se je za leto 2019 zaključila.

T

Sofinancer:

Sponzorji: