Povabilo k udeležbi na združeni konferenci:

18. IRDO mednarodna konferenca INOVATIVNA TRAJNOSTNA IN DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2023: Opolnomočimo družbo, okolje in gospodarstvo za trajnostnost (INNOVATIVE SUSTAINABLE and SOCIALLY RESPONSIBLE SOCIETY 2023: Empowering Society, Environment and Economy for Sustainability)
in

3. Nacionalna konferenca IRDO & Državljanske pobude za integralno zeleno Slovenijo

8. – 9. junij 2023, Maribor, Slovenija, Evropska unija, ONLINE

Lokacija konference: ONLINE via ZOOM
Uradni jezik: angleščina

Spoštovane dame in gospodje,

Vabimo vas, da se udeležite 18. IRDO mednarodne konference INOVATIVNA TRAJNOSTNA IN DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2023: Opolnomočimo družbo, okolje in gospodarstvo za trajnostnost, ki bo potekala 8. in 9. junija 2023 na spletu, preko Zoom.

Leta 2023 smo ljudje prepoznali, da sedanja svetovna okoljska, socialna, gospodarska in politična kriza uničuje življenje na Zemlji, vključno s človeštvom. Sprejeti moramo to dejstvo in moramo in lahko poskušamo rešiti ta katastrofalni razvoj, da bi omogočili preživetje sedanjim in prihodnjim generacijam. Nujno je ukrepanje za inovativnejšo, trajnostno in družbeno odgovorno družbo. Pridružite se konferenci, da bi se naučili in predlagali, kaj in kako opolnomočiti vse segmente našega socialno-gospodarskega okolja za podporo samo-regulatornim mehanizmom ekosistemov.

Med konferenco boste lahko sodelovali na naslednjih razpravah:

  1. Ključne teme v pametnem izobraževanju za poročanje o trajnosti podjetij,
  2. Kiber-sistemske interakcije, ki povezujejo raziskovalce za trans-disciplinarne raziskave,
  3. Sekcije o aktivnostih in poročanju, kot so: Trajnostno in družbeno odgovorno poročanje; navzkrižno generacijsko učenje in raziskovanje; Osebe v digitalnem delovnem prostoru: študentska sekcija; in družbeno odgovorni koncepti in primeri.

Poleg tega boste imeli priložnost slišati in razpravljati o bistvenih temah premostitve vrzeli v izvajanju trajnostnosti s sistemskim pristopom, o zelenem prehodu v izobraževanje, vključno s podnebnim izobraževanjem, participativnimi pristopi v izobraževanju in upravljanju skupnosti za trajnostni razvoj ter izgradnjo gospodarstva za dobro Slovenija. Vabljeni k soustvarjanju Doma na Zemlji z ženskami – družbenimi inovatorkami z vseh celin, ki sodelujejo v na novo ustanovljenem Domu za človeštvo Gibanja za planetarno regeneracijo.

»Smo v boju naših življenj. In izgubljamo. Emisije toplogrednih plinov se še naprej povečujejo.

Globalne temperature naraščajo.  Naš planet se hitro približuje točkam, zaradi katerega bo podnebni kaos nepopravljiv. Smo na avtocesti v podnebni pekel, z našo nogo še vedno na pospeševalcu.«  (generalni sekretar ZN António Guterres, UNFCCC COP 27, 2022).

Narava zahteva, da je človeška družba inovativna, trajnostna in družbeno odgovorna ali pa izgine z Zemlje. Te težave so večinoma rezultat pomanjkanja osebne in družbene odgovornosti ljudi.

Letos je tema konference opolnomočenje  družbe, okolja in gospodarstva za trajnostnost.  Zato vas vabimo, da sodelujete na konferenci, da jo obogatite in delite svoje izkušnje, poglede in predloge z raziskovalci, vrhunskimi svetovalci, strokovnjaki in izkušenimi praktiki iz vsega sveta. Tudi mladi avtorji, srednješolci in univerzitetni študenti, vključeni v izobraževalne procese, ste zelo dobrodošli.

Vsako stališče je pomembno. Doslej je na prejšnjih 17-tih IRDO konferencah sodelovalo preko 1.500 avtorjev iz vsega sveta.  Zbornike preteklih konferenc IRDO lahko najdete tukaj: https://www.irdo.si/en/irdo-conference/ , + 50 prispevkov bo dodanih tudi letos.

REGISTRACIJA & INFORMACIJE O PLAČILU

Kotizacija za prijavo

Prijavnina

·        Kotizacija za udeležence (brez avtorskega prispevka)

75 €

·        Študenti (mlajši od 30 let), brezposelni in upokojeni avtorji in/ali udeleženci (se morate prav tako prijaviti za udeležbo z registracijskim obrazcem)

brezplačno

Oglejte si vabilo in program konference ter se prijavite:

2023 IRDO Konferenca – Sporočilo za medije_5.6.2023

2023 IRDO International Conference 8-9 June 2023, Slovenia – VABILO

2023 IRDO International Conference 8-9 June 2023, Slovenia – Program – Day 1, 8.6.2023

2023 IRDO International Conference 8-9 June 2023, Slovenia – Program – Day 2, 9.6.2023

2023-IRDO-International-Conference-REGISTRACIJA ZA UDELEŽENCE

Izpolnite obrazec za registracijo in ga čimprej pošljite na naslov: info@irdo.si.

Donacije in sponzorstva: Če prihajate iz Slovenije, vas prosimo, da s svojim prispevkom podprete delo IRDO z mladimi (1 % dohodnine za razvoj mladih in družbeno odgovornost ter trajnostni razvoj). Več informacij lahko najdete tukaj: https://www.irdo.si/namenite-1-dohodnine-za-razvoj-mladih-in-druzbene-odgovornosti-ter-trajnostnega-razvoja/   

Veselimo se skorajšnjega srečanja z vami na konferenci.

Lep pozdrav,

zasl. prof. dr. dr. Matjaž Mulej, Univerza v Mariboru, Ekonomsko-poslovna fakulteta, predsednik strokovnega sveta IRDO in predsednik programskega odbora IRDO konference;

zasl. prof. dr. Peter Glavič, Univerza v Mariboru, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, podpredsednik programskega odbora IRDO konference;

dr. Darja Piciga, Državljanska pobuda za integralno zeleno Slovenijo, podpredsednica programskega odbora IRDO konference;

izr. prof. dr. Igor Perko, Univerza v Mariboru, Ekonomsko-poslovna Fakulteta, generalni direktor Svetovne organizacije za sisteme in kibernetiko (WOSC), podpredsednik programskega odbora IRDO konference;

mag. Anita Hrast, direktorica inštituta IRDO,  predsednica organizacijskega odbora konference IRDO.

 

Organizator in dodatne informacije:

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Cesta 13. julija 65a, SI-1261 Ljubljana – Dobrunje, Slovenija, EU,
Web: www.irdo.si , E-pošta: info@irdo.si , Telefon: +386 31 344 883