Kako ravnati v času pandemije? Preberite si priročnik…

Preberite si učbenik o pandemiji, ki je na UM nastal že leta 2009, a je še vedno aktualen.

V teh hitro spremenljivih časih vas vabimo k branju priročnika PANDEMIJA: UPRAVLJANJE IN OBVLADOVANJE OMEJITVE GIBANJA (učbenik). Priročnik  ima sicer letnico 2009, govori pa o pandemiji in o soočanju z njo, zato verjamemo, da je še vedno v veliki meri aktualen. Dva izmed avtorjev sta tudi člana inštituta IRDO. V sklepnih mislih priročnika so avtorji zapisali: »Pandemija je ena izmed možnih kriznih situacij resnega pomena. Zato se moramo na njo pripraviti pravočasno, da ne bi ukrepali panično, zmedeno in enostransko namesto s primerno celovitostjo. Za to okvirno skrbijo pravni predpisi, praktično pa ljudje, ki prevzemajo dovolj odgovornosti, pridobijo dovolj informacij in so dovolj strokovno usposobljeni. K temu naj pomaga tudi ta učbenik.«

Priročnik je objavljen na spletnih straneh Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Povezava na priročnik.

PANDEMIJA: UPRAVLJANJE IN OBVLADOVANJE OMEJITVE GIBANJA (učbenik). Avtorji: Teodora Ivanuša, Matjaž Mulej, Samo Pečan, Bojan Tičar, Iztok Podbregar. Izdal Zavod za varnostne strategije pri Univerzi Maribor, Ljubljana, 2009.

V njem preberite naslednje vsebine:
1. Pandemija – z vidika zaznavanja, komuniciranja in informiranja,
2. Pandemije, zapletenost in soodvisnost ter sistemsko/celovito obnašanje, zlasti razmišljanje,
3. Pandemija: upravljanje in obvladovanje omejitve gibanja,
4. Povzetek obstoječe krizne zakonodaje v Republiki Sloveniji,
5. Sklepi iz celotne knjige

Pogled nekaterih slovenskih znanstvenikov in strokovnjakov na temo trenutne situacije v svetu pa bomo objavili v marčevski številki revije IRDO Mozaik – Prve slovenske družbeno odgovorne novice, ki izhajajo že 13. leto zapored v e-obliki.

Vabimo vas tudi, da postanete naši člani, če to še niste!

Hvala, da sodelujete z nami in po svojih močeh prispevate k družbeni odgovornosti.